Steun ons en help Nederland vooruit

Martijn van der Kroon

Alumnus (2016-2017)

Als je in een jaar door 23 landen in 4 continenten reist, kun je wel van een wereldreiziger spreken. Hij kan het iedereen aanraden! Na zijn sabbatical is Martijn weer ‘geland’ in Rotterdam en opnieuw als belastingadviseur aan de slag gegaan. Hij is verbonden aan boutiquekantoor C&B More waar hij zich specialiseert in fiscaal advies aan familiebedrijven, hun eigenaren en vermogende particulieren. Eerder heeft hij als belastingadviseur bij EY (Ernst&Young) gewerkt en was hij als universitair docent verbonden aan de vakgroep Fiscale Economie bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij studeerde fiscaal recht en daarnaast algemene economie in Rotterdam en Washington.

In zijn vrije tijd is hij vaak op de golfbaan te vinden, in de nieuwste koffiebarretjes van Rotterdam of brengt hij de theorie van verschillende wijncursussen in de praktijk. Zijn politieke interesses liggen met name op het financiƫle, sociaal-economische en geopolitieke vlak. Met als uitgangspunt de gedragseconomie vraagt hij zich vaak af: welke onbedoelde neveneffecten gaat deze regeling hebben?

D66 trekt hem aan vanwege de goede balans om de vrije markteconomie alleen te beperken als dat voor de samenleving noodzakelijk is. Met Route66 hoopt hij zich te verdiepen en te verbreden in de belangrijke politieke issues van vandaag en morgen.