Steun ons en help Nederland vooruit

Margot Aelen

Alumnus (2015-2016), programmacoördinator 2015-2016

34 jaar

Margot werkt als toezichthouder specialist bij De Nederlandsche Bank. Vanuit haar rol werkt ze mee aan het constant verbeteren en versterken van toezicht. Ze adviseert toezichthouders, managers en directieleden. Hiervoor schreef Margot een juridisch proefschrift  aan de Universiteit Utrecht over financieel markttoezicht. Haar aanbevelingen moeten leiden tot een meer uitgebalanceerde positie van toezichthouders in de democratische rechtstaat. Ze promoveerde in september 2014.

Een passie voor Europa en de Europese Unie deed Margot ertoe besluiten in 2009 lid te worden van D66. Ondanks het Euro scepticisme dat soms de overhand lijkt te krijgen, voelt Margot zich Unieburger in hart en nieren.

Bij Route66 hoopt Margot de politiek beter te leren kennen. Daarnaast vindt zij het fantastisch om met zoveel gemotiveerde en enthousiaste mensen te praten over maatschappelijk relevante thema’s. Route66 is een grote speeltuin. Daarnaast ziet Margot deze twee jaar als een uitgelezen kans om te bepalen of zij verdere ambities in de politiek heeft.

Meer van Margot Aelen