Steun ons en help Nederland vooruit

Elaine van Ommen Kloeke

Router (2017-2018)

Elaine is een enthousiast en analytisch denker, met een passie voor innovatie en duurzaamheid. Kritisch denken, organiseren, presenteren, debatteren, en mensen samenbrengen zijn een aantal sterke punten waar die ze graag waar dan ook toepast in werk en dagelijks leven.

Na een MSc ecologie is Elaine nog verder in de wetenschappelijke wereld gedoken door te promoveren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het gebied van genetische modificatie en bodem ecologie. Ondanks haar fascinatie voor de wetenschap en natuur, trok het bedrijfsleven en is ze na haar PhD als uitgever van wetenschappelijk journals bij Elsevier gaan werken, met collegae, editors en congressen over de hele wereld. Hier is ze inmiddels ruim 4 jaar en momenteel als product manager verantwoordelijk voor Newsflo; een innovatieve service die media (bijv. nieuws) voor wetenschappers monitort met behulp van algoritmen om ‘big data’ te doorzoeken – “welke wetenschappers staan in de ‘krant’?”.

Naast haar werk is Elaine al vele jaren ondergedompeld in de wereld van het Japanse zwaard via iaido (Japanse zwaardvechtkunst). Daarvoor geeft ze les, organiseert internationale seminars, participeert in internationale wedstrijden en reist geregeld naar Japan. Deze zeer traditionele budo geeft een kijkje in de oude tradities en cultuur van Japan met vele geschreven en ongeschreven regels.