Steun ons en help Nederland vooruit

Dov Ballak

Router (2017-2018), Penningmeester 2018

Dov – geboren en getogen in het “Zuudelijke” pittoreske Sittard – woont sinds zijn 18e inNijmegen (met wat uitstapjes naar Londen en Boulder [Colorado, VS]). Hij wordt helemaal wild van polsstokhoogspringen, meerkamp (atletiek) en eigenlijk gewoon sport in het algemeen. Daarom is hij zo blij met zijn tweelingbroer die op Papendal als sportfysioloog werkt…

Zelf is Dov wetenschappelijk manager en beleidsadviseur aan het Radboudumc, specifieker: Radboud Institute of Molecular Life Sciences. Op deze manier heeft Dov van een tweede passie zijn werk gemaakt: wetenschap. Na zijn studie Biomedische wetenschappen en onderzoek over overgewicht, suikerziekte, veroudering en het immuunsysteem, wil hij nu preventie op de agenda te zetten om gezonder oud te worden. Dat is voor iedereen goed.

Via Route66 wil hij landelijk actiever worden om meer te leren over D66 (lid sinds 2010) en wil hij zich met 39 andere enthousiaste collegae roeren in belangrijke maatschappelijke debatten.

En verder: risk, whisky, lekker koken, kritisch, schaken, hardlopen, squash, wielrennen, GoT (Game-of- Thrones natuurlijk!).

Meer van Dov Ballak