Steun ons en help Nederland vooruit

Meld je aan voor Route 2019

De aanmeldingen voor de lichting 2019-2020 zijn open vanaf 1 oktober 2018. De deadline is donderdag 25 oktober 2018 (23.59 uur Nederlandse tijd). Wil je meer weten over Route66, kijk dan op deze pagina of bij de FAQ.

Heb je interesse? Dan vind je, tussen 1 en 25 oktober 23:59, onderaan deze pagina het aanmeldformulier. We vragen je om het volgende te uploaden:

 • Motivatie: Presenteer jezelf! Dit mag in een filmpje, een brief of een andere presentatievorm dat dicht bij jou ligt. We zijn benieuwd waarom jij vindt dat Route66 iets voor jou is, wat we zeker van je kunnen verwachten en wat er wat jou betreft niet mag ontbreken in een Routejaar. Hou het kort en bondig (max. 400 woorden of drie minuten bij een filmpje).
 • CV: We zijn benieuwd naar jouw achtergrond en opgedane ervaring. Denk hierbij ook aan bijbanen, vrijwilligerswerk of leuke/handige vaardigheden (max. 2 kantjes).
 • Presentatie: Neem ons mee in jouw kijk op een politiek maatschappelijk actueel thema. Wat zit je dwars? Waar heb jij ideeën over? Tegen welk onderwerp zouden wij eens anders moeten aankijken? Gebruik je overtuigingskracht, fantasie, presentatie of een combinatie en maak ons nieuwsgierig naar jou. Denk aan een essay, een animatiefilmpje, een column, een cartoon, een betoog, een reportage… (max. 1000 woorden of 5 minuten beeld)
 • Je Belbin rol: We horen graag jouw rol in een team. Hierbij kun je onderscheid maken tussen:
  • Doen Bedrijfsman en Brononderzoeker
  • Denken Plant, Monitor (en Specialist; deze rol valt vaak weg in de tests)
  • Willen Vormer en Voorzitter
  • Voelen Zorgdrager en Groepswerker
 • Doe de Belbin Teamrol test op deze website. 

Selectiecriteria

Om je te kunnen aanmelden voor de Route66 lichting 2019-2020 moet je aan de volgende criteria voldoen:

 • Je bent op 1 januari 2019 tenminste 25 en niet ouder dan 33 jaar.
 • Je bent op 1 januari 2019 tenminste 6 maanden lid van D66.
 • Je volgt gedurende de twee jaar dat het programma duurt geen voltijds opleiding.
 • Je bent aanwezig tijdens alle eerste zaterdagen van de maand in 2019 en 2020 (met uitzondering van januari en augustus), de landelijke D66-congressen en het introductieweekend op 25 tot en met 27 januari 2018.

De selectie bestaat uit twee rondes. De 40 meest geschikte kandidaten uit de schriftelijke ronde worden uitgenodigd op zaterdag  24 november in Den Haag. Hoe deze dag eruit ziet wordt later bekend gemaakt. Houd deze datum vrij in je agenda. De uitslagen van de eerste ronde worden rond 10 november bekend gemaakt.

Vragen

Bezoek de Route66-stand op het D66 Congres op 6 oktober of neem contact op met aanmelding@route66.d66.nl.

Meld je hier aan:

Aanmeldformulier Route66 - D66: 2019-2020

Beste sollicitant, hieronder vind je het aanmeldformulier voor Route66 2019-2020. Het is belangrijk om te weten dat we zeer zorgvuldig omgaan met jouw gegevens. Alleen diegene die direct bij jouw sollicitatie betrokken zijn hebben toegang tot deze gegevens en dus ook de bijbehorende documenten. Op 1 december is alles verwijderd (=aan het einde van de selectie). Zorg ervoor dat je, voordat je begint, je CV, motivatie en presentatie bij de hand hebt en je de Belbin Teamroltest hebt gedaan.
 • Motivatie mag in een filmpje, een brief of een andere presentatievorm. Houd het kort en bondig (bijv. max. 400 woorden of drie minuten bij een filmpje). Indien je een link heb naar een bestand (bijv. youtube) dan vul je die hieronder in. Let op: dit formulier accepteert geen powerpoint, wel pdf. max 11MB
 • Voor je presentatie kan je denken aan een essay, een animatiefilmpje, een column, een cartoon, een betoog, een reportage… (bijv. max. 1000 woorden of 5 minuten beeld). Indien je een link (bijv. youtube) heb naar een bestand dan vul je die hieronder in. Let op: dit formulier accepteert geen powerpoint, wel pdf. max 11MB
 • We hechten veel waarde aan het zijn van een effectief team en daarom maken we gebruik van de Belbin Teamrollen. Dit zorgt ervoor dat we een gemêleerd gezelschap vormen waarbij de groepsdynamiek groot is en de kans het grootste is dat ieders leerdoelen worden bereikt. Let op: er is dus geen goed of fout. Je weet je Belbin teamrol door deze test te doen: http://www.werkenmetteamrollen.nl/Vragenlijsten/De-Korte-Belbin-Teamroltest.asp
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Laatst gewijzigd op 9 oktober 2018